Simonyi Károly Szakkollégium

AC Studio & Live: a stúdiófelvételeken túl élő rendezvények hangosításával foglalkoznak. A kollégiumon túl több Műegyetemi rendezvényen találkozhattok velük.

Budavári Schönherz Stúdió (BSS): szerepel a palettájukon minden film és műsorkészítéssel kapcsolatos dolog: operatőrködés, vágás, szerkesztés, világosítás, hetente jelentkeznek az élő BSTV-vel, és éjjel-nappal a Rádió Pozitívval.

Schönherz Design Stúdió: digitális designnal, ezen belül főleg webdesignnal foglalkoznak, úgy mint usability, grafikusi munkák, és site building. A Simonyi legfiatalabb köre.

HA5KFU: a Szakkollégium rádiótechnikával foglalkozó köre, nevét a hívójeléről kapta. Analóg és digitális rádiózásban fejleszthetik a körtagok a szakértelmüket.

Schönherz Elektronikai Műhely: Itt forrasztópáka nem marad hidegen. Az aktuális trendeket feszegető projekteken túl olyan hobbiprojektekkel is foglalkoznak, mint például a vízen úszó, napelemmel kiegészített hangláda. A közismert Schönherz Mátrixot is nekik köszönhetjük.

Kollégiumi Számítástechnikai Kör (KSZK): A Kollégiumi Számítástechnikai Kör kompetenciái közé tartozik minden, ami IT, legyen szó komplex informatikai rendszerek, hálózatok üzemeltetéséről, vagy professzionális web-, ill. játékfejlesztésről. A KSZK kulcsszavakban: VMware, Linux, Microsoft, PHP, DirectX, C/C++, Security.

Kir-Dev: a Szakkollégium professzionális webfejlesztéssel foglalkozó köre. A továbbra is nagy elterjedtségnek örvendő JaveEE rendszereken túl olyan friss technológiákkal is foglalkoznak, mint például a Node.js, vagy az Angular.

LEGO Kör: Noha nevét gyermekkorunk egyik kedvenc játékáról kapta a kör, nem gyerekjátékokkal foglalkoznak tagjai. Mesterséges intelligencia, gesztúra és neuroheadset alapú alternatív irányításmódok, ipari robotika és magaslégköri kutatások. Ez a mai LEGO kör.

 

A körök célja a folyamatos fejlődés, a piacképes tudás megszerzése, és gyakorlati alkalmazása különböző projekteken keresztül. Ennek alapjául a szervezetnek, és több mint 1000 hallgatónak otthont adó Schönherz Zoltán Kollégium szolgál. Így a szakkollégistáknak például lehetőségük van valós körülmények között kipróbálni az otthon automatizálási keretrendszerüket, vagy olyan honlapot fejleszteni, aminek az első naptól igen jelentős terhelést kell kibírnia.

A szakkollégium azonban ennél jóval több. Az úgynevezett menedzsment csoportoknak köszönhetően (HR, PR, Gazdasági, Külkapcsolati, Oktatási és Tudásbázis) a szakkollégisták nem csak a saját szakmájukban mélyülhetnek el, hanem olyan plusz tudásra is szert tehetnek, amelyre piaci körülmények között már nem, vagy csak nagyon nehezen adatik meg a lehetőség.

A Simonyi eme különleges kettősége eredményezi azt, hogy a szakmai programokon és projekteken túl minden évben megrendezik az ország egyik legnagyobb hallgatók által szervezett konferenciáját a Simonyi Konferenciát, az izgalmas témát bemutató kerekasztal beszélgetésüket, a Szakmai Estet, vagy a sokkal személyesebb, de annál változatosabb témákat felvonultató Colours előadássorozatot.

Ez a Simonyi.

 

Bővebben a Simonyi Károly Szakkollégiumról a http://simonyi.bme.hu weboldalon olvashat.

Résztvevők

Csapatnév Iskola
51. HTpartíció Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
50. Electron-X Széchenyi István Egyetem
49. iLoop
48. NÖEM Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
47. Alpha Q Miskolci Egyetem
46. The Powerpuff Guys Széchenyi István Egyetem
45. Párhuzamos terv Debreceni Egyetem
44. NBA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
43. 3.1415A Sapientia Erdélyi Tudományegyetem
42. Feszültek Széchenyi István Egyetem

Főtámogató

Partnerek