Simonyi Károly Szakkollégium

AC Studio & Live: a stúdiófelvételeken túl élő rendezvények hangosításával foglalkoznak. A kollégiumon túl több Műegyetemi rendezvényen találkozhattok velük.

Budavári Schönherz Stúdió (BSS): szerepel a palettájukon minden film és műsorkészítéssel kapcsolatos dolog: operatőrködés, vágás, szerkesztés, világosítás, hetente jelentkeznek az élő BSTV-vel, és éjjel-nappal a Rádió Pozitívval.

Schönherz Design Stúdió: digitális designnal, ezen belül főleg webdesignnal foglalkoznak, úgy mint usability, grafikusi munkák, és site building. A Simonyi legfiatalabb köre.

HA5KFU: a Szakkollégium rádiótechnikával foglalkozó köre, nevét a hívójeléről kapta. Analóg és digitális rádiózásban fejleszthetik a körtagok a szakértelmüket.

Schönherz Elektronikai Műhely: Itt forrasztópáka nem marad hidegen. Az aktuális trendeket feszegető projekteken túl olyan hobbiprojektekkel is foglalkoznak, mint például a vízen úszó, napelemmel kiegészített hangláda. A közismert Schönherz Mátrixot is nekik köszönhetjük.

Kollégiumi Számítástechnikai Kör (KSZK): A Kollégiumi Számítástechnikai Kör kompetenciái közé tartozik minden, ami IT, legyen szó komplex informatikai rendszerek, hálózatok üzemeltetéséről, vagy professzionális web-, ill. játékfejlesztésről. A KSZK kulcsszavakban: VMware, Linux, Microsoft, PHP, DirectX, C/C++, Security.

Kir-Dev: a Szakkollégium professzionális webfejlesztéssel foglalkozó köre. A továbbra is nagy elterjedtségnek örvendő JaveEE rendszereken túl olyan friss technológiákkal is foglalkoznak, mint például a Node.js, vagy az Angular.

LEGO Kör: Noha nevét gyermekkorunk egyik kedvenc játékáról kapta a kör, nem gyerekjátékokkal foglalkoznak tagjai. Mesterséges intelligencia, gesztúra és neuroheadset alapú alternatív irányításmódok, ipari robotika és magaslégköri kutatások. Ez a mai LEGO kör.

 

A körök célja a folyamatos fejlődés, a piacképes tudás megszerzése, és gyakorlati alkalmazása különböző projekteken keresztül. Ennek alapjául a szervezetnek, és több mint 1000 hallgatónak otthont adó Schönherz Zoltán Kollégium szolgál. Így a szakkollégistáknak például lehetőségük van valós körülmények között kipróbálni az otthon automatizálási keretrendszerüket, vagy olyan honlapot fejleszteni, aminek az első naptól igen jelentős terhelést kell kibírnia.

A szakkollégium azonban ennél jóval több. Az úgynevezett menedzsment csoportoknak köszönhetően (HR, PR, Gazdasági, Külkapcsolati, Oktatási és Tudásbázis) a szakkollégisták nem csak a saját szakmájukban mélyülhetnek el, hanem olyan plusz tudásra is szert tehetnek, amelyre piaci körülmények között már nem, vagy csak nagyon nehezen adatik meg a lehetőség.

A Simonyi eme különleges kettősége eredményezi azt, hogy a szakmai programokon és projekteken túl minden évben megrendezik az ország egyik legnagyobb hallgatók által szervezett konferenciáját a Simonyi Konferenciát, az izgalmas témát bemutató kerekasztal beszélgetésüket, a Szakmai Estet, vagy a sokkal személyesebb, de annál változatosabb témákat felvonultató Colours előadássorozatot.

Ez a Simonyi.

 

Bővebben a Simonyi Károly Szakkollégiumról a http://simonyi.bme.hu weboldalon olvashat.

Résztvevők

Csapatnév Iskola
122. forgoasyla Óbudai Egyetem
121. afsecawd BGE-GKZ
120. HelloWorld BGE-KKK
119. ASDF Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
118. lol BGE-GKZ
117. agysejt Eötvös Loránd Tudományegyetem
116. Ragadozók Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
115. Anonymus nincs
114. nbsp Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
113. Jónéven Óbudai Egyetem

Főtámogató

Partnerek