Verseny

Ki ne szeretne egy valódi robotkart programozni? – C#ntiCup Programozóverseny döntő 2017

A Continental idén tehetséges programozókat keresett magyarországi csapatába, így került megrendezésre a C#ntiCup Programozóverseny, melyre összesen 137 csapat (411 fő) jelentkezett, középiskolásoktól kezdve végzett szakemberekig.

A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyára autóelektronikai részegységek és mikroelektronikai áramköri modulok gyártását végzi kimagaslóan fejlett és innovatív technológiákat alkalmazva a járműelektronika szinte minden területén.  A több mint 25 éves autóipari múlttal rendelkező gyárban közel 1500 munkatársat foglalkoztatnak. A vállalat legfontosabb hosszú távú versenyelőnye a tehetséges és elkötelezett munkatársainkban rejlik, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a dolgozók szakmai és személyes fejlesztésére.

A C#ntiCup Programozóverseny sejejtezőjében egy online szabadulószobából kellett kijutni a résztvevőknek kreatív logikai feladatok megoldásával. Az elődöntőben és a döntőben pedig már belekóstolhattak a versenyzők a Continental világába, ugyanis egy virtuális gyártósor irányítása volt a feladatuk egy robotkar programozásával. Az élő döntőbe – mely május 12-én került megrendezésre a Continental budapesti telephelyén – 10 csapat jutott, akik egy valódi robotkaron élőben is tesztelhették programjaik hatékonyságát.

A döntőben nagyon szoros volt a verseny, végül a páros meccsek eredményeit is figyelembe véve az ANIP (BME) csapat szerezte meg az első helyet, jutalmuk 3x 150 000 Ft értékű műszaki vásárlási utalvány, és a Masterfield ajándékcsomagja volt. Az Utolsó (ELTE) csapat nevével ellentétben nem az utolsó, hanem a második helyet érte el, ők vihették haza a 3x 100 000 Ft értékű vásárlási utalványt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Mighty Ducks (ÓE) léphetett fel, ők 3x 50 000 Ft értékű vásárlási utalványt nyertek. A Red Bull különdíját, a szombati belépőt a Forma 1 Magyar Nagydíjra a döntőbe jutott egyetlen középiskolás csapat, a ScalierMaelstrom (Kempelen Farkas Gimnázium) vihette haza, akik nagyon jól megállták a helyüket a végzett programozók között.

Ezúton is gratulálunk a győzteseknek, és természetesen minden idei C#ntiCup Programozóverseny résztvevőnek az elért eredményekhez! 

 

 

Résztvevők

Csapatnév Iskola
132. AlbertTeam Óbudai Egyetem
131. Visszatérők Szegedi Tudományegyetem
130. MaZsoLa Eötvös Loránd Tudományegyetem
129. VESZÉLYES Pázmány Péter Katolikus Egyetem
128. Prembee Eötvös Loránd Tudományegyetem
127. See Sharp Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
126. Deep Team Eötvös Loránd Tudományegyetem
125. kokklino Eötvös Loránd Tudományegyetem
124. ScalierMaelstrom Kempelen Farkas Gimnázium
123. PSR J1745-2900 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Főtámogató

Partnerek